Achluofobi

Achluofobi (achluophobia) er angst for mørket, natten, å være i mørket, ofte spesielt det å være alene i mørket.

Individ med angstlidelsen achluofobi har en grusom og flegmatisk fobi/angst for mørket. Utgangspunktet til angsten for mørket er normalt nyansert, men det viser seg gjentatte ganger at årsaken er kritiske begivenheter som feilaktig overføres til liknende situasjoner. Frykten for mørke vil kunne behandles av psykiater med eksponeringstrening.

Achluofobi kalles også mørkeredd eller nattskrekk, men uttrykket achluofobi er det mest brukte navnet til akkurat denne fobien.

« Acerofobi       Acousticofobi »

MentallyStable skrev:

Jeg vet ikke om jeg har dette fobien eller noe annet. Jeg er både redd for å være i lyset og helt alene (selv om det er mørkt) så lenge det er stille. Jeg seg for meg diverse monster, demoner, spøkelser eller hva som helst med unaturlige ansikter, blod, innvoller og alt det der kommer etter meg for å ta meg og torturere meg.
Føler meg utrygg rundt lyder, folk jeg stoler på og under dyna .__.

MentallyRuined skrev:

Jeg vet ikke om jeg har dette fobien eller noe annet. Jeg er både redd for å være i mørket og helt alene (selv om det er lys) så lenge det er stille. Jeg seg for meg diverse monster, demoner, spøkelser eller hva som helst med unaturlige ansikter, blod, innvoller og alt det der kommer etter meg for å ta meg og torturere meg.
Føler meg trygg rundt lyder, folk jeg stoler på og under dyna .__.

Rachel skrev:

Jeg greier ikke å sove om natten jeg må ha lyse på er red for alt som er i mørke som spøkelser folk som forføller meg ute på natta sellom det ikke er der!
tørr ikke å gå i kjelleren eller se ut i et vindu på natta eller være inne om natta.


snart 11 år

synnøve skrev:

jeg er bare mørkredd når jeg er alene. men når jeg sover med kjæresten er jeg ikke redd lenger. tror alt har med at jeg har sett litt for mye på filmer jeg ikke skulle ha sett for å si det sånn....lyset er min bestevenn når jeg er alene :)

Cili skrev:

Jeg er livredd for mørket og jeg har venner og søsken som skremmer meg da blir jeg bare enda reddere jeg ligger lenge våken om kveldene og får ikke sove og er redd for at noe kommer bak meg når det er mørkt

ANONYM! skrev:

Jeg er mørkeredd. Jeg er livredd med alt som har med ånder å gjøre. Jeg sover i kjelleren og før hadde jeg en hund som kunne passe på meg men det har jeg ikke lenger :( Klasse kameratene mine liker å skremme meg, noe som gjør meg anspent i kroppen :(

ANONYM! skrev:

Jeg er mørkeredd. Jeg er livredd med alt som har med ånder å gjøre. Jeg sover i kjelleren og før hadde jeg en hund som kunne passe på meg men det har jeg ikke lenger :( Klasse kameratene mine liker å skremme meg, noe som gjør meg anspent i kroppen :(

Meg skrev:

Jeg skjenner meg igjen. Men jeg føler at tankene mine leker med meg når det er mørkt, mørke kroker, lyder, tror jeg ser noe/noen, osv. Jeg må alltid ha lys på. Jeg klarer ikke være alene om kveldene engang. Så hvertfall ikke gå ute. Då føler jeg at noen overvåker meg uten at jeg ser de og får panikk og løper... Det er ikke kjekt å alltid føle at det er noen i mørket som vil gjøre deg noe vondt :/

Anne skrev:

Jeg er mørkeredd. Er vel en ganske vanlig fobi vil jeg tro... Går ikke i skogen om kvelden, men som ung jente er ikke det særlig lurt heller. De har et voldtektsfare skilt her i nærheten jeg bor så min achluofobi beskytter meg vel mer enn det gjør vondt. Redd for å gå i kjelleren også, der er det ikke så farlig, men jeg klarer å leve med å være litt mørkeredd.

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/achluofobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Jeg klarte meg fint hele flyturen!
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.