Akrofobi

Akrofobi (acrophobia) er angst for høyder. Tidligere trodde man at traumatiske opplevelser var årsaken til høydeskrekk, men nyere forskning har gått bort i fra dette. Frykten for å falle kan ha vært en evolusjonær overlevelsesmekanisme, og forskning har vist at frykten for høyder er medfødt. Frykten for høyder er varierende, og beskrivelsen høydeskrekk eller fobi for høyder er reservert for de som befinner seg i den ekstreme enden av dette spektrumet.

Alle de med den psykiske lidelsen akrofobi har en voldsom og langtekkelig angstfølelse i forhold til høyder. Premisset til angstlidelsen for høyder er som regel utfordrende å gjøre rede for, men det kan skyldes panikkaktige hendelser eller i noen tilfeller stoffmisbruk. Frykten for høyder kan bearbeides ved bruk av metoder som samtaler, trening, og medisiner.

Akrofobi kalles i dagligtale også for høydeskrekk eller altofobi, men det er benevnelsen akrofobi som er den vitenskapelige benevnelsen for fobien.

akrofobi
Akrofobi er frykt for høyder.

« Akerofobi       Albuminurofobi »

Anonym skrev:

Jeg ikke redd for høyder, men jeg er redd for å falle fra store høyder. Heter det det samme, eller har det et annet navn?

Anonym skrev:

Jeg ikke redd for høyder, men jeg er redd for å falle fra store høyder. Heter det det samme, eller har det et annet navn?

Audin skrev:

"utviklet" høydeskrekk som 12åring når jeg kjørte den 5. største berg&dalbanen i europa, nå er det bare helt forferdelig

Oddleif skrev:

Jeg har høydeskrekk, flyskrekk, heisskrekk og angst for å stå nær høye bygninger. Føler meg mindreverdig på grunn av fobiene mine ..

ipod1 skrev:

Vesentlig forskjell: å ha respekt for høyder, og å ha en irrasjonell frykt for høyder.

R. Jacobsen skrev:

Så en gang på en barsk kar som skulle gå opp en stige, han fikk nærmest panikk på fjerde trinnet og sa at han ikke fikset det. Det var første gang jeg virkelig forstod hva høydeskrekk var for noe. Stakkarer... Alle fobier er litt komiske når man ikke har det selv.
Jeg er ukomfortabel i høyden, men har ikke høydeskrekk i den forstand det beskrives her. Ser på høydeskrekk som en av de mest naturlige fobier, ikke noe å være flau over. Det er mulig å behandle høydeskrekk, vi har et par stykker på jobben som har hatt helt ekstrem høydeskrekk og som har blitt kurert (de jobber som snekker og da er det ikke greit med høydeskrekk!).

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/akrofobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Ofte kunne jeg ikke engang stå opp om morgenen... og på bare 2 dager har du forandret mitt liv.
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.