Amaxofobi

Amaxofobi (amaxophobia) er angst for å kjøre bil.

Alle de som har utviklet amaxofobi har en konsentrert og konsistent redsel ovenfor å kjøre bil. Årsaken til fobien eller angsten for å kjøre bil er som regel uviss, men det som ofte ligger til grunn er alvorlige hendelser eller arv. Angsten for biler kan læres bort ved å bruke kognitiv- og eksponeringsterapi.

Amaxofobi blir også benevnet som bilskrekk, men det er benevnelsen amaxofobi som er det offisielle begrepet på akkurat denne fobi- og angstlidelsen.

amaxofobi
Amaxofobi er frykten for å kjøre bil.

« Amathofobi       Ambulofobi »

Skrekken har tatt meg.. skrev:

Sliter enormt med og kjøre bil.. Kjører ikke selv, så sitter bare på siden.. Etter og ha vert i bilulykke for et par år siden, har angsten tatt meg hardt :( hva kan jeg gjøre for at det skal bli bedre? Til nå har det bare blitt verre og verre, er livredd for og krasje igjen :( Tør ikke å vær med og handle en gang nesten :(

Kai skrev:

Kjenner meg igjen i de fleste innlegg, men motorveier er desidert verst...hva gjør man???

Tine skrev:

Hei. Jeg er livredd for bilkjøring.Kjører ikke selv,er passasjer.mest redd når jeg kjører med min mann. Blir helt hysterisk. Vær så snill,er det noen der ute som kan hjelpe meg?

eivor skrev:

eg har ikke kjørt bil på 5 år, eg tørr ikke. greier ikke og konsentrere meg over alt eg skal gjøre, vet liksom bare at eg er en fare for meg sjølv og andre vist eg rikker meg ut i trafikken..

Livredd skrev:

Hei. Jeg har ikke kjørt bil på nesten 30 år, og har alltid hatt angst og redd for å få angst og panikk, og miste kontrollen. Får angst bare jeg tenker på hvor redd jeg kan bli. Hvilken hjelp kan jeg få? Jeg bor i Stavangerområdet. Trenger hjelp fort, for jeg må begynne å kjøre bil nå!!!

Tom skrev:

Hei jeg sliter med bilkjøring,blir uvel ør å redd for å få panikkanfall det har jeg fått en gang da jeg kjørte å siden har jeg slitt me det,hva kan jeg gjøre for å bli kvitt det....

Per skrev:

Hvordan blir man kvitt denne redselen? Hvorfor er vi engstelige for å kjøre på motorveien? Faren for kollisjon er like stor eller større på mindre veier. Det virker heller som det er en redsel for å få et panikkanfall i seg selv, ikke selve motorveien. Så hva er det verste man kan oppleve ved et panikkanfall på en motorvei i 100km/t? Svimer man av og krasjer? Det tviler jeg på, men det er nettop det jeg frykter. Takker for kommentarer. Mvh Per

Sjåføren skrev:

Sliter med å kjøre etter et panikkanfall i bil (pga stress). Er redd for et nytt anfall!

Nina skrev:

En fobi som ennå ikke har navn, er en type amaxofobi som kun slår inn når man kjører på større motorveier. Disse personene klarer helt fint å kjøre der de er kjent eller på rolige veier, men ikke på motorveien.

Bjørn skrev:

Jeg fikk "amaxofobi" under oppkjøringen. Ble kurert i det øyeblikk sensor sa jeg hadde bestått!

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/amaxofobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Jeg klarte meg fint hele flyturen!
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.