Ballongfobi

Ballongfobi (balloonophobia) er angst for ballonger. Fobien er meget reell for noen. Traumatiske eller skremmende hendelser med ballonger kan være årsaken, som for eksempel at man skvetter til når en ballong sprekker.

Folk som lider av ballongfobi har en hemmende og omfattende fobi mot ballonger. Årsak til denne psykiske lidelsen for ballonger er generelt problematisk å avdekke, men årsaken er ofte stress-relaterte opplevelser eller panikklidelser. Angsten for ballonger vil kunne behandles av psykolog ved hjelp av eksponeringstrening.

Ballongfobi blir også kalt ballongfrykt. Fobiske angstlidelsen har ikke et medisinsk uttrykk, men ballongfobi er uansett forklarende.

ballongfobi
Ballongfobi er frykten for ballonger.

« Ballistofobi       Banjofobi »

Zitz skrev:

Har du en mail også ballongmannen?

Zitz skrev:

Har sendt deg en mail edving!

Ballongmannen skrev:

Jeg liker ballonger jeg!

edving skrev:

Hei Zitz

Ja det hadde vært gøy det å kunne utveksle og dele erfaringer når man føler det samme.
Et alternativ er å sende epost, slik at vi får snakket litt privat.
min epost adresse er: ringsaksokning@outlook.com


edving skrev:

Hei Zitz

Ja det hadde vært gøy det å kunne utveksle og dele erfaringer når man føler det samme.
Et alternativ er å sende epost, slik at vi får snakket litt privat.
min epost adresse er: ringsaksokning@outlook.com


Zitz skrev:

Hei edving

Kunne vært gøy å utveksle erfaringer med noen som føler det samme. Men vet ikke hvordan man kan gjøre det.

edving skrev:

Hei Zitz
Her har du en som føler det samme og liker å leke med ballonger. Hva sier du til å treffes for å leke med ballonger?
Hvordan kan jeg komme i kontakt med deg?

Zitz skrev:

Var redd ballonger når jeg var liten. Men har vokst det av meg. Nå liker jeg å leke med de, og det gjør "godt" når de er store og harde, og jeg kan sprekke dem. Noen som vet hvor man kan møte andre som føler det slik?

Lisa G skrev:

VAr også redd for ballonger før, men har kommet over det verste. Begynte med å kjøpe ballonger og sprekke de, så kjøpe større og større. Jeg er fortsatt redd, men er pirrende på en måte, adrenalin kanskje?

Er det flere som føler det på samme måten?

- Lisa

Anonym skrev:

Jeg er redd for ballonger, begynner nesten å gråte bare av å lese disse kommentarene fordi jeg føler sånn med dere som har opplevd at folk synes det er morsomt å trigge. Det er ikke alltid like ille, men syntes det alltid er ubehagelig. Det å si til folk at man er redd er ikke noe morsomt siden man får reaksjoner sol enten er latter eller skjerp deg... Jeg forstår at andre ikke forstår, men skulle ønske man bare kunne respektert og trodd på meg. Føler bare at de tror at jeg sier det for oppmerksomhet og det er ikke noe morsomt. Fikk til og med kjeft av læreren min da jeg dro fem minutter før fra fysikk timen da vi fikk beskjed om å sprekke masse ballonger.

. skrev:

Det verste er det å fortelle det til folk..... Så så så ukomfortabelt.

Anne Kari skrev:

Rart at ballonger er så skumle, men likevel er det pirrende og gøy å smelle de?

eddie skrev:

Jeg er en fyr på 33 år. Jeg elsker å leke med ballonger. Det har jeg gjort siden jeg var liten. Jeg blir også litt tent seksuelt av å leke med ballonger.
Men når jeg gikk på skolen, så ble jeg mobbet av vennene mine fordi jeg likte å leke med ballonger. Det har ført til at jeg har fått litt angst for å drive med ballonger sammen med andre. Leker mye med ballonger når jeg er kun alene.
Jeg tør ikke å fortelle om det til noen fordi jeg har blitt mobbet for det. Tør nesten ikke å kjøpe ballonger.
Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt den angsten slik at jeg trygt kan klare å kjøpe ballonger og klare å fortelle om det? Noen som har noen tips?

Kiri skrev:

Jeg hater dem. men samtidlig elsker dem. det er rart, har aldri fortått det selv. jeg er så redd dem at jeg tørs ikke å kjøpe de engang. jeg har ikke sagt dette til noen. jeg er 18år.

Hedmarking skrev:

Jeg har alltid vært redd ballonger. Men samtidig også elsket dem. Har alltid likt ballonger når jeg er alene med dem, og har kontrollen. Selv nå som voksen leker jeg med de iblant, gir et adrenalinrush. Hender seg jeg kjøper store ballonger på Nille, som jeg tar med hjem, putter ørepropper i ørene og blåser opp alle sammen til de er så stramme at de nesten sprekker, får helt hjertebank av det!! Etterpå punkterer jeg de forsiktig med en saks, tør ikke sprekke de!!!!

EFTFunker... skrev:

Sjekk dette: http://www.emofree.com
Hvis du virkelig vil bli kvitt problemet, kan dette være en grei og skånsom måte…

Har har samme problemet selv når jeg var mindre. Kvitt det nå, er nesten litt for glad i å sprekke ballonger og ting nå…hehe

Hermine skrev:

Ballongfobien min henger sammen med min skrekk for høyder. En heliumballong som stiger opp i luften er virkelig helt grusomt å være vitne til. Hater å være ute i store menneskemengder under festivaler, 17 mai er det alltid x-antall heliumballonger som stiger til værs. Hater når barn som ikke klarer å passe på ballongene sine!! Følelsen av å bli dratt opp i himmelen, opp i de evige høyder...gir meg frysninger! Min mann spøker med at for meg hadde marerittet vært å sitte på i en luftballong...

Ringsaksokning skrev:

Jeg er også glad for at det er flere som sliter med ballongfobi.

jeg innrømmer at jeg elsker å drive med ballonger, men jeg har angst for å blåse opp ballonger sammen med andre. klarer fint å gjøre det når jeg er alene.
Jeg elsker at det er pyntet med ballonger og jeg elsker selv å gjøre det.
Lurer på hva jeg må gjøre. Noen som har noen gode råd ti hva jeg kan gjøre??

først nå den siste måneden at jeg har turt å innrømme at jeg liker å drive med ballonger. Jeg har likt det helt siden jeg var liten.

ingrid skrev:

Jeg er også redd for ballonger og er så utrolig glad for at jeg ikke er den eneste. Jeg kan egentlig helt fint drive med ballonger selv og jeg liker egentlig og drive med de, men jeg klarer ikke å sprekke de selvom jeg vil.

Hvis det er noen som driver med ballonger sånn at det ser ut som om at de skal sprekke, så er min eneste utvei og bare komme meg vekk. Jeg kommer med alle mulige unnskyldinger for å komme meg vekk for jeg har ikke sagt det til noen og jeg føler at det ikke er noen som forstår hvordan det faktisk er.

Bare jeg ser noen som skal til å sprekke en ballong på tv, så skrur jeg ned lyden.

Jeg håper jo selvfølgelig at det er noen som jeg kjenner da som også er redd for ballonger på skolen min eller noe sånt, men jeg tror ikke det er så mange som egentlig er redd for ballonger.

Jeg er veldig glad for at jeg kan dele dette med flere som skjønner hvor forferdelig dette egentlig er :)

Meg skrev:

Jeg er så utrolig glad for at jeg ikke er den eneste. Syns det er utrolig trist at dette skal stoppe for fremtiden min som lege. Jeg er livredd for både ballonger og smell, og senest i dag måtte jeg lure meg unna når de skulle teste ut hydrogen i ballong i kjemien. Jeg begynner nesten gråte bare av å snakke om det, og syns det er nærmest pining å se på en ballong. Har alltid trodd jeg var den eneste, men er tydeligvis ikke det. Er det noen som har noen råd som kan hjelpe mot dette? Jeg klarer bare ikke å overbevinne frykten min...

Phonophobia skrev:

Jeg er også redd for ballonger, fyrverkeri og høye lyder generelt. Og det er faktisk et navn på en sånn fobi, Phonophobia. Frykten for høye lyder.

eline skrev:

haaaater ballonger, spesielt når unger holder på med dem, men hvis jeg selv gjør det går det greit. Det er bare smellet som er helt forferdelig, men tror ikke jeg har en fobi mot ballonger for det om..

Margit skrev:

Off, hater ballonger! Mister pusten i nærheten av dem.. Liker ikke når de sprekker!

cav skrev:

Sånn har jeg det også! Har vært redd ballonger så lenge jeg kan huske. Verste jeg vet er unger som springer rundt med ballonger. Har jobbet en del som musiker og tatt spilleoppdrag, men måtte slutte med det da det ofte var pyntet med ballonger og smellbonboner på de stedene jeg skulle spille. Jeg blir helt skjelven og overnervøs, og begynner som regel å grine når jeg blir utsatt for slikt. Holder meg alltid hjemme på alle festdager som 17. mai og nyttårsaften, unngår ellers også sosiale sammenhenger der det kan være ballonger og annen type smell. Har aldri opplevd å bli forstått, har bare opplevd å få kjeft og klar beskjed om å "ta meg sammen". Men jeg klarer jo ikke det! Fyrverkeri og annet bråk er like ille. Liker ikke smell i det hele tatt. Ikke plutselige lysglimt heller, ikke lyn. Merkelig nok bryr jeg meg ikke noe om tordenskrall.

Ballongfobi skrev:

Jeg føler med dere!
Jeg er veldig redd for at en ballong skal sprekke. Lyden som kommer ut av ballongen når den sprekker, er utrolig høyt og skremmende. Generelt sett er jeg redd for høye lyder, som fyrverkeri osv. Det får meg til å skvette utrolig mye! Når jeg ser en ballong, blir jeg veldig urolig, og må stirre på ballongen hele tiden, fordi jeg tenker at den kan sprekke når som helst :(

Sandra skrev:

Har hvert redd ballonger så lenge jeg kan huske egentlig! Blir skikkelig redd bare jeg ser en ballong og bare fryser helt til. Mange synest det er skikkelig morsomt og blåse opp ballonger og prøve og løpe etter meg med dem får og se hvor redd jeg blir, og jeg blir jo helt hysterisk. Begynner og gråte og skjelve. Men har aldri egentlig skjønt hvorfor jeg er så redd dem som jeg er. Det er bare noe med dem som skremmer meg noe helt sinsykt!

Anonym skrev:

Har hatt ballongfobi siden jeg var 5-6 år, og har fobier mot alle høye lyder.
På skolen syns de andre det var kjempe morsomt å blåse ballonger, blåse opp plastposer osv. Jeg turte nesten aldri å gå på skolen på grunn av dette, det var og er fremdeles forferdelig.
Skulle ønske de som syns det er morsomt, kunne hatt noen fobier selv å sett hvor fælt det er..
Godt å se at det er flere som sliter med det samme som meg.

Karoline skrev:

Jeg har ballongfobi... Får helt panikkangst bare jeg ser en ballong.... Noe slitsomt kan man si.

Sindre skrev:

Jeg kjenner en som har ballongfobi! I starten syntes vi det var morsomt, og blåste opp ballonger i klasserommet og slapp de slik at de fløy ukontrollert rundt, noen ganger traff de karen før han rakk å reagere, utrolig morsomt den gang, men nå forstår jeg jo hvor feil det var av oss å holde på slik. Han var LIVREDD ballonger, som om det skulle vært en dødelig bombe fra helvete eller noe, fikk panikk og gråt hver gang. Ettersom han skjulte angstreaksjonen ved å løpe bort hver gang fikk vi ikke sett hvor ille han faktisk hadde det. Fy faen så kjipt å være redd for ballonger... men gud så morsomt vi hadde det den gang. Nå angrer jeg bittert, for karen har fortsatt ballongfobi og er blitt en voksen mann, tøff kar, man kan aldri gjette at denne karen er redd for BALLONGER!

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/ballongfobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Jeg føler meg som en ny mann. Apetitten har kommet tilbake og jeg har kommet i kontakt med omgivelsene igjen. Jeg føler ikke lenger at jeg holder på å bli gal...
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.