Coulrofobi

Coulrofobi (coulrophobia) er angst for klovner.

Mennesker som har coulrofobi har en innpåsliten og vedvarende angst for klovner. Årsaken til fobien eller angsten for klovner er vanligvis uviss, men det kan skyldes dramatiske episoder eller andre fobier. Skrekken for klovner kan håndteres av kliniske psykologer eksponeringsterapi.

Coulrofobi blir også benevnet som klovneskrekk og klovnefobi, men ordet coulrofobi er det vitenskapelige navnet på fobi- og angstlidelsen.

coulrofobi
Coulrofobi er frykten for klovner.

« Coprofobi       Counterfobi »

Samurai skrev:

Har lyst til å dele klovnefaen i to med katalansk, var nære på når jeg fylte 40 da guttungen og en kompis spleiset på syngene klovner på døra en mørt lørdags kveld, sa nære har jeg ikke vert 21 år i spjellet .våt Truse og en god dram hjalp litt. 😱

klovnefobi skrev:

Er det rart folk har fått klovnfobi.... Klovner kan være farlige mennesker!!! Onde klovner sprer frykt i Frankrike:
http://www.nrk.no/verden/_onde-klovner_-sprer-frykt-i-frankrike-1.12008333

Anonym skrev:

Jeg er redd for klovner, dukker og generelt maskerte mennesker. Hver gang jeg ser en maskert person, da spesielt en klovn, får jeg samme følelse som en får av å skvette til av en skrekkfilm. Om klovnen er gjort skummel eller bare er aminnelig har ikke noe å si. Det er det ekstreme ansiktet og den maskerte effekten jeg er redd for. Slik føles det å være redd klovner, de er ikke søte.

Frode (web.adm.) skrev:

Angående bildebruk og fobier:

Er fobien så sterk at man reagerer på bilder, anmoder vi til å slå av bildevisning i nettleseren når man leser om fobien.

De som kommenterte i 2012 klagde på et bilde av en klovn hentet fra en skrekkfilm. Dette bildet ble valgt for å formidle (uten ord) en mulig årsak til hvorfor denne fobien oppstår. Vi ser at bruk av horror-bilder kan virke belastende på de som har klovnefobi, og har derfor gått over til å kun bruke mer alminnelige bilder som man ellers kan forvente å finne de fleste andre steder på internett, som i nyhetsmediene eller reklameannonser.

Anonym skrev:

Jeg har alltid vært livredd klovner. I barndommen også. Av å se bilder av klovner, og se dem i virkeligheten.
Dere burde IKKE bruke dette bildet her.
Om vi f.eks. vil søke på internett om hvordan vi kan gå over denne fryktelige fobien, er det enda vanskeligere for oss når bilder av klovner dukker opp.

Elsker å studere fobier skrev:

Hvordan føles det å ha klovnefobi egentlig? Hvordan kan man være redd klovner? De er jo søte. Er så nysjerrig! :))

Bergensjente, 27 skrev:

Jeg så en skummel film om en klovn i barndommen og etter den gangen har jeg vært nær ved å besvime hver gang jeg ser en klovn. Dersom jeg ser bort klarer jeg meg såvidt, har lært å leve med det. Å møte en klovn på en mørk landevei er min største frykt her i livet. Er mørkeredd, redd for å ta heiser, og gå i trapper alene, og være alene og møte en klovn. Det går greit når det er mange andre i nærheten, da kan jeg bare se bort. Er jeg alene og møter en klovn vet jeg ikke hvordan jeg vil reagere, kanskje vil jeg dø av skrekk. Livredd

Annie skrev:

Slemt gjort og bruke dette bilde. Jeg har selv klovneskrekk og dere ga meg nesten hjerteinfarkt med dette bildet -.-

Bøøø skrev:

Skulle lese litt om fobier fordi jeg har denne selv og når jeg så dette bilder dere brukte, kastet jeg pc'en fra meg… heldigvis ble den ikke ødelagt. Ikke bruk det bildet!! De som har denne fobien som eksempel meg, blir livredde!!! Jeg ville bare lese litt om fobien jeg har også dukker dette bilde opp!!

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/coulrofobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Jeg føler meg som en ny mann. Apetitten har kommet tilbake og jeg har kommet i kontakt med omgivelsene igjen. Jeg føler ikke lenger at jeg holder på å bli gal...
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.