Flatulensofobi

Flatulensofobi (flatulensophobia) er angst for å fise selv, og at andre oppdager at man har sluppet ut tarmgass.

Fobiske som lider av flatulensofobi har en virkelighetsfjern og omfattende angstfølelse i forhold til å fise. Årsakene til fobien eller angsten for å fise er i de fleste tilfeller vidtfavnende, men det kan dreie seg om kritiske fornemmelser som har påvirket amygdala i hjernen. Fobi for fising kan bearbeides med blant annet kognitiv trening.

Flatulensofobi blir også benevnet som fisefobi. Fobi- og angstlidelsen har ikke et offentlig godkjent begrep, men flatulensofobi er imidlertid selvbeskrivende.

flatulensofobi
Flatulensofobi er frykt for å fise.

« Fibriofobi       Flatusafobi »

gammel mann skrev:

dette er den sporten jeg driver med.finner noen jeg slippe en due på i butkken(barn som lanker mor) lukter dua for forskrekkelig vont,spør jeg om barnet har sloppet en tesje bløtt i bleia...går de å sjekker,er dagen reddet og jeg kan ta en kaffe og en napolionskake på senteret.en latter forlenger jo livet sier de..............

Jodar skrev:

Eksponeringsterapi!
Utsette seg selv mer og mer for det man frykter, så vil angsten gradvis avta.
"La vinden gå, la vinden gå!"
Lykke til ;)

Dame 37 skrev:

Jeg føler sterkt ubehag i sosiale situasjoner dersom jeg kjenner at jeg har mye luft i magen, for jeg er livredd å slippe ut luft/lage vond lukt og at noen skal merke at det er meg som har gjort det. Vil ikke påstå at problemet er så veldig stort, jeg klarer meg fint i hverdagen, men det er altså mer enn å bare ha et vanskelig forhold til fising. Å påstå at jeg har en flatulensofobi er nok ikke helt galt vil jeg tro.

Anonym skrev:

tror de fleste har det jeg... heldigvis ikke meg:)

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/flatulensofobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Takk uendelig mye for at du viste meg hvordan jeg kunne takle angsten, og til slutt vinne over frykten min. Jeg har fått livet i gave!
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.