Fonofobi

Fonofobi (telephonophobia) er angst for telefoner.

Mennesker som har utviklet fonofobi har en voldsom og konsistent angstfølelse i forhold til telefoner. Utgangspunktet til redselen for telefoner er generelt obskur, men det sentrale er ofte smertefulle hendelser dårlige sosiale forhold. Angsten for telefoner kan bearbeides med moderne terapi og medikamenter.

Fonofobi blir også referert til som telefonfobi, men det er benevnelsen fonofobi som er det medisinsk riktige navnet for diagnosen.

fonofobi
Fonofobi er frykten for telefoner.

« Fobofobi       Fotfobi »

Angst for lyder skrev:

Fonofobi er angst for lyder, smatting etc

Kunde skrev:

Jeg har selv ikke fonoforbi men opplever det ofte når jeg forsøker å ringe enkelte mennesker. Det tar ofte svært lang tid får jeg får svar og ofte må jeg ringe dem flere ganger. Det er veldig ubehagelig for meg som ringer personer som lider av fonofobi, det får meg til å føle meg lite verdsatt og usikekr på om denne personen vil ha noe med meg å gjøre.

Så hvis noen fra Lånekassen eller alle andre kundesentere ser denne og føler seg truffet so kan dere finne hjelp her.

Anonym skrev:

Jeg har en jobb der telefon er et stort arbeidsverktøy så det må jeg bare ta, men det går inn på meg når noen er ubehagelige og frekke! Jeg skyr konflikter så er nok litt konfliktsky. Dette har også gått utover mine nærmeste hvis det er vanskelige spørsmål og det innebærer de nærmeste en er glad i! Så da blir de sure at jeg ikke tar tlf eller ringer opp igjen! Jeg praktiserer mye sms og da føler jeg at jeg har kontrollen!

Utsetteren skrev:

Jeg har vel kanskje en slags form for telefonangst, jeg også. Har ikke problemer med å ta telefonen, da det faktisk er umulig for meg å forberede hva jeg skal si. Det er jo den andre som vil et eller annet, jeg kan bare svare. Problemet dukker opp når jeg må ringe selv. Da har jeg jo en hensikt, og jeg må få frem det jeg vil si, kan ikke bare avslutte samtalen så fort som mulig.

Uansett, jeg føler at vi lever i et samfunn som tvinger oss til å ringe, og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor. For fire-fem år siden hadde jeg problemer med nettbanken, og måtte ringe for å løse det. Prøvde virkelig å unngå det, men de godtok ikke at jeg møtte opp fysisk i banken, eller at jeg fikk noen andre til å ringe for meg, og jeg fant ingen e-post på nettsiden deres. Det tok tre år før jeg turte å ringe, og det sier seg selv at det er problematisk å ikke ha nettbank på tre år. Jeg synes bare det er sprøtt at bedrifter og lignende ikke gir folk et alternativ (tror faktisk akkurat banken min har forbedret seg litt nå, men fortsatt mange bedrifter man bare kan kontakte per telefon). Hva gjør de med folk som er døve, og faktisk ikke KAN ringe? Er jo ikke bare de med telefonangst som får problemer...

Nam skrev:

Jeg har utviklet telefon angst over tid nå. Dette er helt forferdelig og er et stort problem for meg. Jeg hater at folk ringer meg. Jeg gjør alt jeg kan for at jeg skal slippe å ringe. Men med dagens samfunn er dette ikke lett. Jeg skjønner ikke hvorfor folk ikke skjønner dette selv om jeg har gitt klar beskjed til venner og familie at de ska sende sms eller meldinger på data,, dette er faktisk veldig vondt, og ikke noe jeg selv ønsker,, jeg må beklage ovenfor mine venner at jeg ikke klarer å ta tlf, da de blir sinte på meg for at jeg ikke tar tlf.. Og de gir seg ikke, de ringer og ringer når jeg ikke svarer,, og hvis jeg da sender sms om at de må sende sms til meg da jeg har angst for tlf så ringer de bare pån igjen.. Hva skal jeg gjøre !!

Phan skrev:

Jeg har dette, på et vis. Jeg kan fint ringe foreldrene mine, kjæresten min eller de nærmeste, også klassekamerater, men før var det kun mamma og pappa jeg greide å ringe. Jeg fikk andre til å bestille frisør-, lege-, og tannlegetimer for meg. Om noen ringte og jeg ikke kjente nummeret var (er) det ikke alltid jeg turte å ta den, og tar jeg den sier jeg ikke noe før personen i andre enden har svart. Dette er utrolig plagsomt!

Anonym skrev:

Jeg har angst for å ringe ukjente mennesker som tannleger, frisører osv, MEN jeg har ikke angst for å snakke med mennesker jeg kjenner.

Jente skrev:

Jeg har siden en dårlig opplevelse over telefon når jeg var liten hatt en stor frykt for å ringe andre, og fram til nå nylig begynte jeg å svette, gå rundt meg selv, snakke med meg selv, utsette så mye jeg kunne, og til og med gråte når jeg måtte ringe noen.

Men pga mange nye venner på skolen har jeg begynt å like godt å snakke med folk, men fortsatt helst "live", da det ikke er skummelt, som å ringe.

Jeg måtte ringe en god del folk for litt sida og merker at jeg nå nesten er kurert for telefonskrekken! Så mitt råd er: Bit i det sure eplet, MANGE ganger, det virka for meg. ;)

Anonym skrev:

Jeg har ganske sterk telefonangst. Livet ble lettere når jeg kvittet meg med fasttelefon. Det går greit å ta telefonen når noen ringer meg, men er livredd om det er jeg som må ringe. Har sosialfobi også, det henger vel sammen med det. Er jo liksom ikke redd for telefonen i seg selv, men personen i andre enden..... :(

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/fonofobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Jeg klarte meg fint hele flyturen!
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.