Julenissefobi

Julenissefobi (santaphobia) er angst for julenissen, og spesielt selveste julenissen men ikke nødvendigvis smånisser, eller mennesker man vet er kledd som nisser. Dette er en fobi som er mer utbred enn man skulle tro blant barn, men som de fleste vokser av seg etterhvert som de blir eldre.

Lidende som har fått bekreftet julenissefobi har en fryktelig og problemfylt angstfølelse i forhold til julenissen. Utgangspunktet til denne psykiske lidelsen for julenissen er oftest flersidet, men det som ofte ligger til grunn er angstfremkallende episoder eller grunnet arv og miljø. Skrekken for julenissen kureres med blant annet psykoterapi sammen med medikamenter.

Julenissefobi blir også kalt julenisseangst. Fobiske angstlidelsen har ikke et faglig navn, men julenissefobi er imidlertid forklarende.

julenissefobi
Julenissefobi er frykten for julenissen.

« Jesusfobi       Julesangfobi »

ChriSmith skrev:

Prøv tankefeltterapi. Det eliminerer fobier på minutter. Det er samme om du tror eller er skeptisk til slik, forsøk viser at det fungerer selv om både behandler og pasient er kritiske og skeptiske.

Du kan gjøre det enkelt på egenhånd.
Les deg opp igjennom den gratis PDF-filen på tftrx(dot)com.

Dette har hjulpet moren min til å sove bedre, og meg selv til å føle meg trygg og fri for emosjonelle traumer :)

Lykke til!

C.B skrev:

Jeg er 18 år, og har alltid hatt angst for julenissen. Jeg har angst for alt som har med nissen å gjøre, alt fra skjegget til små nisser. Så juletiden er veldig trasig for meg, og spesielt da ingen tar meg på alvor og erter meg for det.

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/julenissefobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Mine verste panikkanfall skjedde i bilen. Nå ser jeg frem til å begynne å kjøre igjen.
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.