Klaustrofobi

Klaustrofobi (klaustrofobi) er angst for å være fanget i et lukket rom.

Fobiske med fobien klaustrofobi har en grusom og bastant fobi/angst for å være i et lukket rom. Årsak til en slik fobi for å være i et lukket rom er i de fleste tilfeller vanskelig å kartlegge, men ofte på grunn av psykisk nedbrytende begivenheter eller arvelig sårbarhet. Fobien for innesperring er mulig å helbrede av psykiater med psykoterapi i kombinasjon med medikamenter.

Klaustrofobi kan også bli kalt klaus eller cleisiofobi, men uttrykket klaustrofobi er den offentlige benevnelsen til akkurat denne angsten.

klaustrofobi
Klaustrofobi er frykt for å være i et lukket rom.

« Kjærlighetsfobi       Kleptofobi »

Jeenta som ikke kan være med andre i hus skrev:

Jeg lurer på om jeg har klaustrofobi for hver gang jeg er på kjøkkenet og det er andre der så får jeg helt hetta og greier ikke puste ordentlig. Samme i stua. Der er det en smal åpning på sidene av sofaen mellom godstolene og bordet og hver gang jeg sitter i sofaen og skal ut derifra når noen sitter der føler jeg at det blir for trangt og får da heller ikke puste ordentlig. Det er selv om det er en halv meter på den ene siden. På skolen er det også ubehagelig når vi står i gangen og jeg skal fram til andre ende av gangen og må gå midt mellom alle sammen, men da reagerer jeg litt annerledes. Da går/løper løper jeg bort til den andre enden og er skikkelig stressa.

Hilsen en jente som er redd hun hat klaus.

Iveote skrev:

Hei! Jeg tror jeg har klaustrofobi. Jeg ble låst inne på et bad på skolen av en kompis og straks begynte pusten å stige. Jeg følte meg ikke bra og begynte nesten å grine etter å ha vært der en stund. Det har aldri skjedd i en heis, men heisturer er så korte. Jeg har også opplevd dette, mens jeg har lekt boksen går F.eks.

-Iveote. Gutt. 13 år.

Klaustrofobi skrev:

Lider av Klaustrofobi...En venn av meg har det også! Jeg kan ikke gjemme meg i skap/under sengen når vi leker gjemsel. Heller ikke under bord. Jeg kan heller ikke være i heiser. Jeg var i en heis en gang og jeg satt fast og det klikket helt fullstendig for meg! Jeg får panikk og stresser! Da begynner jeg å skjenne at jeg faller i søvn (besvimer) og det er forferdelig! Skulle ønske jeg var kvitt det!

Hilsen en person som ønsker å bli kvitt Klaus!

Klaustrofobi skrev:

Lider av Klaustrofobi...En venn av meg har det også! Jeg kan ikke gjemme meg i skap/under sengen når vi leker gjemsel. Heller ikke under bord. Jeg kan heller ikke være i heiser. Jeg var i en heis en gang og jeg satt fast og det klikket helt fullstendig for meg! Jeg får panikk og stresser! Da begynner jeg å skjenne at jeg faller i søvn (besvimer) og det er forferdelig! Skulle ønske jeg var kvitt det!

Hilsen en person som ønsker å bli kvitt Klaus!

tunnellklaus skrev:

hvordan blir jeg kvitt tunnellklaus?

Anonym skrev:

Jeg har klaus. Veninna mi har d også. Jeg er redd for at d lukkede/trange rommet skal rase sammen og jeg aldri kommer meg ut. Det er forferdelig. Jeg syntes det er flaut å si til mamma at jeg vil ha psykis hjelp... Selv om det ikke er god nokk grunn

Juliagold skrev:

Jeg har klaustrofobi. Det er veldig plagsomt noen ganger at jeg ikke kan gå ikke i små rom...

Bård skrev:

Jeg har klaus for trange rom, måtte gå av flyet her om dagen, fikk panikk. Helt jævlig. Tar ikke heiser, bare hvis jeg har tatt meg noen øl. Skal jeg fly må jeg ta minst 5-6 halvlitere,og det er slitsomt hvis flyet går om morgenen.
Tunnellfobi er jeg blitt kvitt, trente meg opp ved å kjøre lange tuneller, drøssevis av ganger.Plagene kom når jeg var ca 30 år.
Hvis jeg er i en klaus situasjon, hjelper det å tenke på noen spesielt hyggelig, og konsentrere meg veldig hardt om det.

Alex skrev:

Samme her jeg har klaus og den ødelegger livet mitt. Jeg besvimer som oftest når je g blir innestengt ellers så får jeg panikk og prøver å bryte meg gjennom døren/veggen.

Klausjenten skrev:

Karin. du må ikke være flau for og si at du har klaustrofobi det er jo bare helt normalt. neste gang de spør syntes jeg du burde si det sånn det er

Klausjenten skrev:

Jeg har klaus og når jeg er i en snøhule er jeg redd for at den raser sammen og at jeg aldri kommer meg ut.
Jeg er jo også redd for trange rom.
Hvordan kan man komme over denne skrekken.

NellyLover skrev:

jeg har klaustrofobi. for å være hest ærlig, det suger! Kusina mi fortalte meg en gang at hun hadde det, og hun fortalte hva det var. etter det har jeg hatt en frykt for å være i bittesmå rom. Jeg er redd for at jeg ikke kommer meg ut, siden det er så lite, jeg er så redd at jeg får panikk noen ganger!

Karin skrev:

Jeg har klaustrofobi! Det er for å si det rett ut helt forjævlig.
Ikke bare redd for små rom, men alle rom der det er vanskelig å komme seg ut. Redd for heis, sitte i små biler, tuneller kan jeg ikke kjøre igjennom så sitter aldri på med andre hvis ikke jeg vet hvor vi skal, på kino er det vanskelig å gå også, og i det hele tatt...
Dette er et mareritt. Kan ikke nyte en film på kino, kommer ut svett og kvalm, venninnene mine lurer på hva som feiler meg men tørr ikke si no til de. Deprimert på grunn av dette men vil gjøre noe for å bli kvitt det. Vet det er galskap.

Inmi skrev:

Jeg har det, men vi tror det kan ha kommet fra når jeg ble født så gikk jo jeg ut som normalt også gikk jeg inn igjen i(ikke normalt) og da gikk jeg ut, men det er ikke gøy :(

Hilsen en som lider av klaus

J97 skrev:

jeg lider av klaustrofobi...

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/klaustrofobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Amanda. De siste 5 årene har jeg hatt en frykt for å besvime, i fly, i butikker, og inntil nylig også i bilen. Nå har jeg lært meg å kontrollere mine anfall, og jeg har blitt helt frisk!
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.