Megalofobi

Megalofobi (megalophobia) er angst for store gjenstander. Hva som er stort er subjektivt, men for eksempel en stor stein, en stor kirke, et stort spisebord, eller en stor statue kan fremkalle intens frykt og panikklidelse hos den lidende.

Lidende med megalofobi har en skrekkelig og pågående fobi i forhold til store ting. Bakgrunnen til fobien eller angsten for store ting er vanligvis vanskelig å kaste lys over, men ofte på grunn av smertefulle begivenheter fra barndommen eller voksen alder.

Megalofobi blir også benevnet som massofobi, men uttrykket megalofobi er det offentlige uttrykket til å beskrive denne fobi- og angstlidelsen.

« Medorthofobi       Melanofobi »

R89 skrev:

Klarer virkelig ikke store bygninger eller statuer
Av noen slag, når jeg kjører forbi Tyholt tårnet i Trondheim
Grøsser det i hele kroppen min.
Men vis det står flere store bygninger tett i tett,
Og man ikke har helt perspektivet på hvor stort det
Er så går det bra, som f.eks ved Jernbanetorget
I oslo der Norges høyeste bygning står (Radioson hotellet) der står Oslo City ved siden av, og da får jeg ikke den samma ekle følelsen!
Fyrtårn som er store, er noe av det verste!!

hei skrev:

Når eg tenker på ting som er store klarer eg ikke og sove

Julia skrev:

glemte helt å nevne at jeg faktisk la meg ned på bakken og begynte å gråte i møte med denne statuen på museet. Hjelp vær så snill!
Julia

Julia skrev:

Hei! Jeg får skikkelig smertefølelse og følelse av å være så liten når jeg går gjennom store sletter med f.eks. store trær, eller havner med store båter og lange master. En gang på Vigelandsmuseet i Oslo ble jeg skikkelig "revet bakover" av en superstor statue. Det er ikke lett å beskrive følelsen, men alt blir så "veldig" rundt deg. Lider jeg av megalofobi?
Vennlig hilsen Julia

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/megalofobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Ofte kunne jeg ikke engang stå opp om morgenen... og på bare 2 dager har du forandret mitt liv.
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.