Sosial fobi

Sosial fobi (socialphobia) er angst for sosiale situasjoner, og å være til stede sammen med andre mennesker, ofte er det et problem spesielt verdørende å tiltrekke seg oppmerksomhet i sosiale situasjoner, eller frykt for å bli vurdert negativt i sosiale situasjoner.

Lidende med sykdommen sosial fobi har en oppslukende og altoppslukende fobi for sosiale omgivelser. Premisset til en slik fobi for sosiale omgivelser er generelt esoterisk, men det kan skyldes skremmende livserfaringer som feilaktig overføres til liknende situasjoner.

Sosial fobi kan også bli kalt sosial angst, men det er ordet sosial fobi som er det vitenskapelige navnet for denne angsten.

sosial fobi
Sosial fobi er frykt for sosiale omgivelser.

« Sosial angst       Soteriofobi »

katinka skrev:

Jeg har det også slik, er ikke kommet lenger enn at jeg har bestemt meg for å ikke ta livet av meg slik jeg en stund trodde eneste løsningen var... noen ganger er det bedre enn andre så faller jeg flatt til marken, min omgangskrets er vesentlig forminsket da andre ikke orgker høre på klaging og syting hele tiden. jeg tror det viktigste nå er å gjøre ting som er morsomme for å glemme meg selv, for eksempekl lese eller se typisk engelsk humor eller annet man liker godt, å le masse er herlig! kanskje også gjøre noe med de nære iomgivelsene, de små tingene som gjør det roligere rundt en, jeg sover dårlig på natten med unntak av når jeg har gjort meg flid med forberedelsene til å gå til sengts. vil anbefale også mia tørnbloms bok selvfølelse nå, leste den for litt siden og gjør langsomt langsomt øvelsene...

reodorfelgen skrev:

"Tok et oppgjør med min indre kritiker kan du si."

Det høres litt lettvint ut. En frykt som sprer seg i hele kroppen og tærer helt til alt dreier seg om denne frykten lar seg vel vanskelig fjernes ved logisk tenkning?

Jeg vet at det ikke er farlig men blir lamslått med ekte dødsangst.... Mitt sosiale liv er dødt. Venner kjæreste familie all gone p.g.a en frykt jeg vet ikke er virkelig.

Dette har vart i 10 år og slipper taket noen uker i året, men kommer tilbake og blir i måneder.....

Nok er ikke alltid nok selv om det holdt for deg

Mann, 45 skrev:

Jeg hadde sosialfobi. Ble kvitt det når jeg tenkte at nok er nok, bedre å være død enn å ha det slik. Tok et oppgjør med min indre kritiker kan du si.

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/sosialfobi
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Jeg klarte meg fint hele flyturen!
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.