Taleskrekk

Taleskrekk (speech phobia) er angst for å snakke i forsamlinger eller holde tale.

Enhver med taleskrekk har en vanskelig og pågående angst for å snakke i sosiale sammenhenger. Grunnen til angstlidelsen for å snakke i sosiale sammenhenger er som regel vanskelig å få rede på, men årsaken er ofte alvorlige opplevelser og feilaktige tankesett. Fobi for taler er mulig å kurere med blant annet kognitiv- og eksponeringsterapi.

Taleskrekk kalles i dagligtale også for talefrykt og taleangst, men beskrivelsen taleskrekk er den mest beskrivende beskrivelsen på fobien.

taleskrekk
Taleskrekk er frykt for å snakke i sosiale sammenhenger.

« Talefrykt       Tannlegeskrekk »

Siriq skrev:

Hei alle som kjenner at taleskrekk ødelegger noe av din livskvalitet. Sjekk www.talehjelperen.no Der finner du kurs ulike steder i landet, sjekk deltagererfaringene......Det er SÅ mange velfungerende mennesker som sliter med dette. Det som hjelper er å bli eksponert i trygge omgivelser, med en planmessig tilnærming.

Jente24 skrev:

Jeg har alltid hatt angst og totalt noia for å holde muntlig foredrag, muntlig eksamen, taler osv. Jeg gikk AFPåbygg voksenopplæring for å slippe unna dette (trodde jeg!) men den gang ei.. 1. uka på skole måtte vi holde foredrag i naturfag, å for å ikke droppe ut ved start beit jeg det i meg, å kom meg gjennom det. I norsk har vi hatt to foredrag, å jeg forberedte meg skikkelig godt, å fantastisk nok fikk jeg 4 på den ene, og 5 på den andre. Det gikk myyyye bedre når jeg bare fikke hoppa uti det. Å angsten for dette har etter dette blitt mindre. MEN, at dette er tvang på norske skoler i 2012 synest jeg er helt absurd mtp hvor mange som sliter med dette.

gunde skrev:

godt vi er flere, for dette er nok det verste frykten jeg har. det er direkte ubehagelig, og jeg aner ikke hva jeg må gjøre for å bli kvitt det.

Anonym skrev:

For de som er virkelig redd hjelper det ikke å forberede seg godt eller tenke at publikum sitter nakne. Jeg er 53 år og velfungerende på alle andre måter, men sliter voldsomt med å fremlegge ting på jobben. Det tærer på og jeg blir veldig sliten av dette.

unnviker skrev:

I de fleste forsamlinger sitter det minst 1 som har taleskrekk, de er som regel gode på å skjule fobien sin

Henrik skrev:

Hjelp! Jeg har en frykt for å snakke i forsamlinger. Redd for å holde taler eller foredrag. Jeg vet at veldig mange deler denne frykten, men det hjelper ikke meg eller de andre som sliter med dette... Er det umulig å komme ut av dette, eller finnes det en utvei?

Link til denne siden:
http://www.fobier.net/taleskrekk
Del på Facebook   Del på Twitter

panikk
Panikk og fobi kur:
-Dette er første gang noen har gitt meg noe praktisk som jeg virkelig kunne bruke til å vinne over frykten!
Finn ut hvordan Panic Away hjelper mennesker å kurere alle typer panikk og fobier.